באחד מימי אחה"צ, הגיעו 2 חברים ליובל וחשבתי איך אפשר להעסיק שלושה בנים בפעילות קלילה. ידעתי שהם בעד משחק בגינה, באויר הנעים וגם משהו שיפעיל להם את הידיים.
כמה ימים קודם יצאתי לגינה וראיתי את העלים היפים על העץ. קטפתי כמה ועשיתי ניסיון עם מחורר בצורת לב. זה יצא כל כך יפה, ורציתי שגם הילדים יראו כמה קל ופשוט לשחק עם עלים.
ליצירה היום תצטרכו:
עלים
בריסטול לבן
פאנצ'ים / מנקבים בצורות שונות
מחורר
אבנים
מספריים זיג זג
מתוך האינסטגרם שלי: מחורר בצורת לב על עלים ירוקים – לכל לב ורידים משלו (בסוף הפוסט טיפ לייבוש ולשימור עלים).
מתחילים במסיבה!
הוצאתי בריסטול לבן A3 וכמה "כלי עבודה" למשחק, לדוגמא: גלגלת פיצה, אבנים, מחוררים בכל מיני צורות, מספריים זיג גז ועוד.
ביקשתי מהם לקטוף כמות יפה של עלים מהעץ והסברתי להם מה "המשימה"
(משימה – בנים – כבר טוב!!)
הראתי להם שאם מניחים את העלה על הנייר הלבן ודופקים עליו עם האבן, זה מוציא צבע ירוק על הדף. טוב… לדפוק עם אבנים על דף?! הם מיד התלהבו.
אח"כ שילבנו את הגלגלת באותה דרך, וגם כך הצלחנו "לסחוט" עוד צבע ירוק על הדף.
כך… מעל חצי שעה של התעסקות עם העלים והם כבר המציאו להם משחקים משלהם. כל אחד התנסה בכלים השונים וכולם נהנו מריסוק, מעיכה וסחיטה של העלים אל הדף.
העיגולים הירוקים בתמונה נוצרו מהמחורר המשרדי. הכי פשוט שיש!!
מיילי הצטרפה למסיבה, איך לא……..
כמובן שאפשר להביא כלים נוספים מעניינים מהבית: זכוכית מגדלת (לבחון ממש מקרוב), קערת מים (להטביע את העלים), נייר דבק (להדביק עלים בצורות על הדף) וכל שעולה על דעת הילדים. תזרמו. יש כאן הזדמנות מעולה לגילויים חדשים!!
הפעילות יכולה להעסיק ילדים בכל הגילאים. היא יכולה להתאים לבית מארח בנושא הסתיו, לשיעור טבע בכיתה או סתם אחה"צ עם חברים.
טיפ #647
הורים משקיענים? צאו עם הילדים לטיול אחה"צ ואיספו מגוון רחב של עלים מהעצים השונים.
קטנים, גדולים… ירוקים, אדומים, כתומים… טריים יותר ופחות… חזרו הביתה עם שקית מלאה בעלים ועכשיו תוכלו להתחיל לנקב, למעוך, לרסק ולגלגל את העלים, שהרי זוהי ה"משימה"!!
טיפ #924
הורים סופר משקיענים? ייבשו את הילדים את העלים בשיטה מיוחדת!!
איך מייבשים עלים? ולמה בכלל צריך לעשות את זה?
הנה שיטה שבה תוכלו לשמור על העלים טריים, גמישים ויפים (אם ישארו סתם כך באויר, הם יתייבשו מקומטים וחסרי צבע):
ערבבו לתוך קערה חצי כוס גליצרין נוזלי (אפשר להשיג בבתי המרקחת) יחד עם כוס מים. הניחו את העלים בתוך קערה למשך יומיים. סבלנות. (אם הם צפים, הניחו משהו כבד עליהם, לדוגמא כוס).
זכרו: יחס התמיסה היא 1 גליצרין ו-2 מים. הוציאו אחרי יומיים את העלים על מגבת נייר והספיגו את שאריות הנוזל.
יש לכם עלים מיובשים. עשיתי את זה כמה פעמים וזה יוצא מהמם!!
שיטה פשוטה יותר היא להניח את העלים (טריים) בתוך ספרים עבים וכבדים ולשכוח מהם שם… בפעם הבאה שתעיינו בספר, תמצאו עלים יבשים. גם את זה עשיתי כמה פעמים וזה תמיד מפתיע ומשמח!!
אני מעדיפה את השיטה עם הגליצרין כי העלים נשמרים גמישים ויש עליהם שכבת גלוס עדינה.
קדימה.. תתחילו מסיבה משלכם!!
נתראה ביצירה הבאה סיון