054.4870964 sivan@mivrashot.co.il

חטיף גרנולה ביתי · אפיה עם אמא

בכמה מילים

אז היה לי רעיון להכין חטיף אנרגיה קטן.

מתאים לגיל

+4

מלכלך או מבלגן?

מעט

כמה זמן?

30

מי אני?

כל מה שרציתם לדעת על מברשות ו…עליי. עד היום לא הרבתי לספר את הסיפור האישי שלי, זה שהוביל אותי ליצירה. לקראת השקת האתר החדש שמחה לשתף אתכם בדרך שסללתי לי לעולם צבעוני, שמח ומנצנץ. לסיפור המלא: עוד…

אני נמצאת גם כאן

יש כאן עוד פעילויות

אני רעבה.

רגע, כבר חוזרת………

היום אני אופה חטיפי גרנולה לילדים. (לא רק!)

מי לא מכיר את "אמא, אפשר ממתק?", "אמא בא לי משו" או "אמא, אני רעב". זה תמיד נאמר בטון כזה מתמשך, מתחנחן, שרק נאשר איזה במבה/ביסלי/וופל ואחרים.

אז היה לי רעיון להכין חטיף אנרגיה קטן.

בבוקר, רגע לפני היציאה לבית הספר, כחטיף אחה"צ כשחוזרים מהגן, לנשנוש קליל בין לבין… וכן, גם לך!! שיבולת שועל תמיד נשמע לי כמו משהו בריא. טוב, אז זה לא שאין בחטיף סוכר, אבל לפחות תדעו היטב מה יש בתוכו. אם כבר חטיף, שיהיה טעים, קליל וביתי.

גרונלה מצרכים

  פתאום שמתי לב לשילוב הצבעים המעניין במתכון: לבן, חום ושחור. אהבתי!!

לאפיה היום תצטרכו:
4 כוסות שיבולת שועל
¼  כוס קמח
½ כוס קוקוס גרוס
⅓ כוס (דחוסה) סוכר חום
½ כפית מלח
1 כוס פצפוצי שוקולד (אפשר להחליף בפירות יבשים / פירות יער)
* אפשר להוסיף ¼ כפית קינמון למי שאוהב
½ כוס שמן קנולה
1 כפית תמצית וניל (מומלץ מחית וניל טהורה)
½ כוס דבש

אז לאפיית חטיפי הגרנולה, קראתי למיילי – העוזרת הפרטית שלי.

ערבוב

תהליך העבודה מאוד פשוט.

הכנסנו את כל החומרים היבשים לקערה (שיבולת שועל + קמח + סוכר חום + קוקוס + מלח+ פצפוצי שוקולד). מיילי עירבבה הכל יחד. בקערה נפרדת ערבבנו את השמן, דבש ותמצית הוניל.

שפכנו את התערובת הנוזלית לקערת היבשים וערבבנו הכל יחד.

יבש ורטוב

בשלב הראשוני, התערובת דביקה, אך לאט לאט התערובת הופכת לחה ומתחילה להתפורר. וכך זה צריך להיות.

מיילי שפכה את התערובת לתבנית בינונית,

לפני הידוק

ואני הידקתי את התערובת בעזרת משטח חלק. אפשר גם להשטיח וליישר עם הידיים או בעזרת כוס. מה שנראה לכם שיכול לעבוד.

הידוק והפרדה

סוד כמוס #204

כמעט בכל עוגה שאני מכינה, אני שמה חלק קטן מהתערובת בקאפקייק קטנים או במגשיות למנות אישיות (בד"כ שלוש). זה כיף כי:

אם זו פעם ראשונה שהכנתם עוגה ומגיעים אורחים, אל חשש, תוכלו לטעום רגע לפני שתגישו.

כי תמיד כיף לחלק לחברים, שכנים וסבתות (מי שבסביבה, מקבל!).

וכי צריך לשמור על העוגה שלמה ויש שלושה ברווזים קטנים שחייבים, אבל חייבים, לטעום מהעוגה :)

הכנסנו לאפיה של כ-40 דקות על חום של 160 מעלות.

מיד כשהוצאנו את התבנית מהתנור, הורדתי את נייר האפיה והגרנולה על קרש חיתוך (העיסה עדיין לחה)

יצא מהתנור

והתחלתי לחתוך בסכין חדה לפי גודל החטיף שבחרתי. אפשר אצבעות, אפשר מרובעים.. מה שמתחשק.

צריך לעבוד מהר יחסית, כי קשה יותר לחתוך כשהתערובת מתקשה.

חתוך

זהו, נורא כייפי ומאוד… מאוד… מוצלח. כולם ממש התלהבו ועברתי את מבחן הילדים.

קצר צ'יק:

להכין קערת יבשים

לערבב קערת רטובים

לערבב הכל יחד

להריח ולהתלהב

לשטח על תבנית

לאפות 40 דק' על 160 מעלות או עד גוון זהבהב

לחתוך מיד כשמוציאים מהתנור

לחכות שיתקרר

לאכול!!!

הצעת הגשה

ספרו לי איך יצא 

ועד הפעם הבאה – תהנו!
סיון