בצק שמרים הוא האהוב עלי ביותר. אני אוהבת ללוש אותו ולעצב בכל מיני דוגמאות, למרוח עליו מליות בכל מיני טעמים, אך מכיוון שהוא דורש טיפול מיוחד ותיזמון התפחה, אני צריכה לתכנן את ההכנה מראש.
זאת אומרת, שאם מתחשק לי שמרים שוקולד עכשיו (!!) אין ברירה אחרת אלא ללכת ולקנות בקונדטוריה הקרובה למקום מגוריי (לחם יין, טאטי, קפה זליק)…..
הפעם התכוננתי מראש (!Yes) ואני שמחה להציג בפניכם את הכנת שמרים שששששוקולד (ככה מיילי אומרת) עם קולקציית הילדים המתוקים לאביב 2014.
לאפיה היום תצטרכו:
1 קילו קמח שמרים
200 גרם חמאה
3/4 כוס סוכר
4 ביצים
1 ורבע כוסות חלב
1 כפית מלח
*1 קופסת לגו
אחלק את ההכנה לשלושה שלבים:
שלב ראשון הכנת הבצק.
שלב שני *התפחה והכנת המלית.
שלב שלישי מריחת המלית וגילגול הבצק.
*בשלב ההתפחה נכנסים לסאשן מטורף של לגו עם הילדים, וממתינים כשעתיים עד שהבצק תופח יפה.
שבת בבוקר, מתחילים:
את השלב הראשון עשיתי לבד, הילדים העדיפו לשחק ביניהם בגינה.
המסתי את החמאה במיקרוגל, הוספתי סוכר, תוך כדי עירבוב. הוספתי 4 ביצים וחלב. לסיום ניפיתי קילו קמח פנימה והתחלתי את עבודת המיקסר עם וו לישה מיוחד לבצק.
תכלס? קל!
נתתי לבצק להתערבל ולהתגבש משהו כמו 3 דקות.
רק אז הוספתי את המלח.
כשהבצק סיים עוד כמה דקות טובות של עיבוד, אספתי, עיגלתי ופינקתי אותו עם קצת קמח למעלה.
שמתי נייר נצמד על הקערה פלוס מגבת לחימום והנחתי בצד לשעתיים או עד שהבצק מכפיל את עצמו.
טוב, אמרנו לגו בזמן ההתפחה, אז לגו…
ממשיכים לשלב השני, מיילי מצטרפת ואנו מתחילות בהכנת המלית.
אז נכון שאפשר למרוח שוקולד (השחר/נוטלה), אבל שמרים ששששוקולד שגדלתי עליו היה עם מלית קקאו, סוכר וקינמון, מה שנקרא "מבית אמא".
להכנת המלית תצטרכו:
1 כוס קקאו
2 כוסות סוכר
1 כף קנמון
מדדנו 2 כוסות סוכר ושמנו בקערה …
הוספנו כוס קקאו…
וכף קינמון..
עירבבנו עד שלא נשארו גושים בכלל.
והופ, המלית מוכנה:
עברו כמה שעות טובות.. נהננו, צחקנו, שיחקנו ואיזה כיף הבצק מוכן לעבודה!!!
אושר אני אומרת לכם, אושרררררר.
הגענו לשלב השלישי, מקווה שלא נרדמתם…
עיבדתי קצת את הבצק בידיים (קצת קמח, אם צריך..), חילקתי אותו לשישה חלקים שווים וכל חלק עיגלתי לכדור. כך נוצרו להם 6 עיגולים מדליקים.
כל אחד קיבל עיגול בצק, מתוך השישה. מכיוון שהבצק היה להם גדול מידי לרידוד חילקתי כל עיגול לשניים.
הילדים נהנו כפליים .
התחלנו ברידוד… ליידיז פירסט.
שימו לב לקלואז אפ, מיילי התהדרה בלק אדום לציפורניים.
מרחה שששששוקולד וגילגלה.
אחרינו בדהרה, נכנסו הבנים לעניינים… התחילו לרדד.
יובל מרח שוקולד וגילגל.
ליעד מרח שוקולד ואפילו שידרג ופיזר קוקוס.
ועכשיו אני!!
תששש'מעו, זו היתה חוויה!!
כשהילדים ראו שלב אחרי שלב את תהליך התפיחה, רידדו בעצמם, בחרו מה לשים ב'רול' שלהם, למדו איך לגלגל וכו', הם הרגישו שותפים לעשיה המלאה של עוגת השמרים, פשוט כיף.
ובינינו, אם לא נלמד אותם כבר בגיל צעיר… מי יכין לנו כ'שנהיה גדולים' (יותר)??
לסיום, הכנסתי לכל תבנית 2 רולים וכתבתי את שם הילד. מרחתי ביצה ושומשום ויאללה לתנור.
חיממתי מראש ל- 170 מעלות והכנסתי ל-25-30 דקות, במרכז התנור וללא טורבו.
כך זה נראה אצלינו אחרי:
**המרחק בין הרצון להכין שמרים שוקולד לנגיסתו הוא כ4 שעות!!
ממליצה בחום להתחיל מוקדם. אתמול אם אפשר.
כמה אנקדוטות:
אפשר להכין את הבצק מראש, להתפיח, לחלק ל-6 ולהקפיא (עוד לפני המריחה והגלגול).
אפשר להכין רולדה מראש ולהקפיא, זה יוצא סבבה לגמרי (=טעים) גם אחרי הקפאה.
אם הכנתם את הבצק בערב, אפשר להתפיח אותו כל הלילה במקרר ולהכין בבוקר (כן, הבצק אוהב חום, אבל זה תופח מעולה גם במקרר).
נשאר לכם רק להזמין חברים ולזלול ….
בתאבון,
סיון