כבר סיפרתי לכם על קייטנת הקיץ של "מברשות"?
עושים הכי הרבה הפעלות כיפיות, יוצרים, משחקים, אופים ורוקדים :)
הנה אחת ההפעלות שעשיתי עם ילדי הקייטנה, הרי הם 'החבורה'.
ילדיי וילדות החבורה אוהבים להגיד לאיזה כיתה הם עולים אז ברשותכם… נתזכר את זה גם כאן
עוגיות חמאה, יוצאים לדרך!!
הכי קל (*להכין).. הכי טעים (*לאכול)… כולם שמחים, יוהווו………..
ליצירה היום תצטרכו:
200 גר' חמאה
2.5 כוסות קמח
0.5 כוס סוכר
כפית גדושה אבקת אפיה
כפית תמצית וניל
רקפת (עולה לה') ניפתה את הקמח היישר אל תוך הקערה, ענבל (עולה לא') הוסיפה סוכר ואבקת אפיה
רוני (עולה לד') הכניסה חמאה לקערה, אותה הכנסנו יחד לתוך המיקרוגל להמסה קלה בינתיים תמר (עולה לה') הכניסה את תמצית הוניליעל (עולה לה') הוסיפה את החמאה המומסת לקערה וכולן יחד (!!) הפעילו את המיקסר
את הבצק עטפנו בנייר נצמד והכנסנו לחצי שעה במקרר.
הבצק הלך לנוח, כדי שלעבוד איתו יהיה יותר נוח.
חילקתי בצק לכל ילד וכל אחד בחר מה לעשות איתו…
רידדו, מעכו וקרצו עם קורצנים: פרפרים, דגים, לבבות, כוכבים, פרחים… מה שהתחשק…
מילאנו לאט לאט את התבנית
וילללא, לתנור….
20 דק' בפנים (זמן האפיה משתנה מתנור לתנור, שימו לב) וזה מה שהספקתי לצלם, רגע לפני……. שהכל נחטף!!!
קל, כבר אמרתי??
טיפ #954
יום למחרת הלכנו לחברים והבטחתי לעשות שוב את עוגיות החמאה כפעילות עם הילדים. מכיוון שהאמא לא אוכלת מוצרי חלב, קניתי תחליף חמאה ועשינו את המתכון עם מחמאה (פרווה).
יצא לא פחות שווה!!!
לחבורה ולי היה כיף!!!