באחת מקייטנות הקיץ שלי, הכנתי תוכנית שכולה סביב ים. הכנו כוכב ים מבצק מלח, שיחקנו ב'לשבור את הקרח' ולקינוח הכנו חול ים בקצפת.
טוב… זו לא ממש פעילות לילדים, אלא יותר הרכבה, אבל כשהם שמעו שמכינים חול בקצפת, הם מיד הסתקרנו.
וזו כבר נקודת התחלה טובה!!
לאפיה היום תצטרכו:
שמנת להקצפה 38%
אינסטנט וניל
ביסקוויטים בהירים
סוכריות M&M / עדשים צבעוניות
כוסות שקופות
כפיות גלידה
למעשה אין כאן שום דבר שלא שמעתם עליו קודם. ובכל זאת… קינוח עם קריצה.
להכין קצפת כולם יודעים, זה לא סוד! אינסטנט וניל יחד עם שמנת להקצפה פלוס כוס חלב – ויש לנו את זה. הכנסתי למקרר לשעה עד שהגענו לשלב ההרכבה.
הכנסנו ביסקוויטים למעבד מזון וטחנו אותם דק דק. ממש הגענו למרקם של חול.
הוצאתי את המרכיב החשוב מכל, סוכריות שוקולד M&M.
לקראת סוף היום בקייטנה, הזמנתי את הילדים להרכיב את הקינוח!!
איזו התרגשות.
כל ילד לקח כוס שקופה, לתוכה הנחתי כדור קצפת. הילדים פיזרו מעל הקצפת כמה כפיות של חול וכמובן שהוסיפו סוכריות צבעוניות לקישוט.
הוספנו כפית גלידה קטנטנה וקיבלנו חול ים בקצפת – קינוח קייצי!!
שימו לב: הקינוח יוצא טעים הרבהההה יותר, בצירוף של 35 מעלות ומעלה :)
טיפ #502
אם יש לכם עודף זמן, במקום לטחון את הביסקוויטים במעבד מזון, אפשר לתת לילדים כמה ביסקוויטים בשקית שקופה ושידפקו עם מרדד או עם כוס עד לפירורים בגודל הרצוי.
טיפ #746
במידה ואתם מארגנים אירוע קונספט בצבעים מסויימים, אפשר לקנות עדשים בצבע המבוקש וכך תוכלו להתאים את הקינוח לצבעי האירוע. לדוגמא: ביום העצמאות אפשר להשתמש ב-M&M כחולים בלבד.
מחפשים עוד פעילויות קייציות?
כנסו לראות איך הכנסנו ים לבקבוק, או איך עשינו מסיבת המים הגדולה.
שיהיה קיץ נעים לכולם,
סיון