בשישי האחרון הבנים הלכו לישון אצל סבא ברעננה ואני חשבתי שזאת הזדמנות נהדרת שאני ומיילי נכין עוגיות.
המתכון לעוגיות טחינה הכי קלות וטעימות בטירוףףף!!
רק אחרי שהמיקסר יערבב בנחמדות את ארבעת המרכיבים, תגלגלו את הכדורים עם המון סבלנות, ורק אז… תרגישו את האושר, זה נמס בפה!!
לאפיה היום תצטרכו:
200 גר' חמאה רכה
1 כוס סוכר
3 כוסות קמח רגיל
1 כוס טחינה גולמית
שלב ההכנה הוא באמת הכי קל…
מיילי פתחה את החמאה והכניסה לקערת המיקסר. הכנסתי למיקרוגל ל-20-30 שניות לרכך את החמאה.
מיילי מדדה כוס סוכר והוסיפה לחמאה שנמסה.
הפעלתי את המיקסר עם וו גיטרה עד שקיבלנו תערובת קרמית עדינה. הסברתי לה שלא מכניסים ידיים למיקסר בזמן הפעולה.
מיילי מדדה 3 כוסות קמח והוסיפה באיטיות אחת אחרי השניה לקערה. (אני מתה על הלק המתקלף שלה, זה שיק אמיתי!!…)
שפכה בעדינות כוס טחינה גולמית (עירבבתי את הטחינה קצת לפני כדי לערבב את השמן שצף).
וכך ממש בצ'יק צ'יק צ'אק, אחרי עירבול של כ-3 דקות התקבלה תערובת מאוד מדוייקת.
הידקתי קצת את התערובת והתחלנו במסע הגילגול. רגע….. הפסקה לצילומים!
הראיתי למיילי מהי הכמות המומלצת לכדור, איך להדק ואז לכדרר בין הידיים.
והתחלנו לגלגל במקביל. אמא ובת.
ניסיון ראשון… כמעט עגול… טוב לנו ככה.
מיילי כידררה והניחה בתבנית אחת.
תוך כדי שמיילי מגלגלת לה בשמחה, הכנתי תבנית נוספת והכנסתי לתנור נגלה ראשונה.
ריווחתי בין כדור לכדור בתבנית כי העוגיות מעט נופלות ומתרחבות. הכנסתי לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות והאפיה נמשכה כ-20 דקות. הוצאתי מהתנור כשהעוגיות בצבע חום בהיר. חשוב לא להשאיר אותן יותר מידי זמן כדי שלא יתייבשו.
כשהעוגיות יוצאות מהתנור, הכי בא לקחת עוגיה ולהכניס מיד לפה. אז לא. צריך לחכות! אם תגעו בעוגיות מיד כשהן יוצאות מהתנור, הן מתפוררות. רק אחרי 10-5 דקות מנוחה, העוגיות מתייצבות ומתקשות וזה הזמן לטעום.
הנה, מיילי מראה לכם מהי הדרך הנכונה. אפשר להעביר לקופסא אטומה, לקפה של הבוקר
טיפ #352
אלו העוגיות שאני הכי אוהבת להביא לחברות אחרי לידה. קצת טחינה לבריאות, קצת סוכר למתיקות והנה משהו כייפי לנשנש בין הנקה להנקה.
טיפ #146
אפשר להחליף במתכון את החמאה ב'מחמאה', ואז העוגיות יהיו פרווה. אפשר לשים פצפוץ שוקולד מעל כל עוגיה, לפני שמכניסים לתנור. או, כשהעוגיות מתקררות לפזר קצת אבקת סוכר.
נתראה ממש בקרוב,
סיון