עוגיות טחינה | זמן אמא ובת

בשישי האחרון הבנים הלכו לישון אצל סבא ברעננה ואני חשבתי שזאת הזדמנות נהדרת שאני ומיילי נכין עוגיות.

המתכון לעוגיות טחינה הכי קלות וטעימות בטירוףףף!!
רק אחרי שהמיקסר יערבב בנחמדות את ארבעת המרכיבים, תגלגלו את הכדורים עם המון סבלנות, ורק אז... תרגישו את האושר, זה נמס בפה!!

מצרכים 2

לאפיה היום תצטרכו:

200 גר' חמאה רכה

1 כוס סוכר

3 כוסות קמח רגיל

1 כוס טחינה גולמית

שלב ההכנה הוא באמת הכי קל... 

מיילי פתחה את החמאה והכניסה לקערת המיקסר. הכנסתי למיקרוגל ל-20-30 שניות לרכך את החמאה.

מיילי חמאה

מיילי מדדה כוס סוכר והוסיפה לחמאה שנמסה.

סוכר לחמאה

הפעלתי את המיקסר עם וו גיטרה עד שקיבלנו תערובת קרמית עדינה. הסברתי לה שלא מכניסים ידיים למיקסר בזמן הפעולה.

עיסת חמאה וסוכר

מיילי מדדה 3 כוסות קמח והוסיפה באיטיות אחת אחרי השניה לקערה. (אני מתה על הלק המתקלף שלה, זה שיק אמיתי!!...)

מוסיפה קמח

שפכה בעדינות כוס טחינה גולמית (עירבבתי את הטחינה קצת לפני כדי לערבב את השמן שצף).

טחינה פנימה

וכך ממש בצ'יק צ'יק צ'אק, אחרי עירבול של כ-3 דקות התקבלה תערובת מאוד מדוייקת.

תערובת עיסה

הידקתי קצת את התערובת והתחלנו במסע הגילגול. רגע..... הפסקה לצילומים! hi

מיילי ואמא

הראיתי למיילי מהי הכמות המומלצת לכדור, איך להדק ואז לכדרר בין הידיים.

אמא מגלגלת

והתחלנו לגלגל במקביל. אמא ובת. heart

מיילי מגלגלת

ניסיון ראשון... כמעט עגול... טוב לנו ככהsmile

מיילי מגלגלת ראשון

מיילי כידררה והניחה בתבנית אחת.

גלגולי מיילי

תוך כדי שמיילי מגלגלת לה בשמחה, הכנתי תבנית נוספת והכנסתי לתנור נגלה ראשונה.

בדרך לתנור

ריווחתי בין כדור לכדור בתבנית כי העוגיות מעט נופלות ומתרחבות. הכנסתי לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות והאפיה נמשכה כ-20 דקות. הוצאתי מהתנור כשהעוגיות בצבע חום בהיר. חשוב לא להשאיר אותן יותר מידי זמן כדי שלא יתייבשו.

יוצאות מהתנור

כשהעוגיות יוצאות מהתנור, הכי בא לקחת עוגיה ולהכניס מיד לפה. אז לא. צריך לחכות! אם תגעו בעוגיות מיד כשהן יוצאות מהתנור, הן מתפוררות. רק אחרי 10-5 דקות מנוחה, העוגיות מתייצבות ומתקשות וזה הזמן לטעום.

הנה, מיילי מראה לכם מהי הדרך הנכונה. אפשר להעביר לקופסא אטומה, לקפה של הבוקר coffee

מיילי אוכלת

טיפ #352: אלו העוגיות שאני הכי אוהבת להביא לחברות אחרי לידה. קצת טחינה לבריאות, קצת סוכר למתיקות והנה משהו כייפי לנשנש בין הנקה להנקה.

טיפ #146: אפשר להחליף במתכון את החמאה ב'מחמאה', ואז העוגיות יהיו פרווה. אפשר לשים פצפוץ שוקולד מעל כל עוגיה, לפני שמכניסים לתנור. או, כשהעוגיות מתקררות לפזר קצת אבקת סוכר.

מישהי ילדה לא מזמן ורוצה משלוח....??

נתראה ממש בקרוב, סיון

שתפו עם חברים קרובים, הם ישמחו לנסות גם! עקבו אחריי בפייסבוק, באינסטגרם או הרשמו לניוזלטר שלי 

עוד דברים מעניינים...